Microsoft elimina driverul AMD problematic

Microsoft elimina driverul AMD problematic

  admin  

 (183)    (0)

  SoftwareHardware  

Microsoft elimina driverul AMD problematic care provoca BSOD-uri (ecran albastru) pe computerele cu Windows 10.

BSOD se traduce prin „Blue Screen of Death” ceea ce inseamna ca nu poate fi utilizat PC-ul din cauza unei probleme majore hardware dar mai ales software.

Ce s-a intamplat? Dupa ce mai multi utilizatori au raportat blocari BSOD dupa actualizarea sistemelor Windows 10, Microsoft a constatat ca a incarcat accidental un pachet de actualizare cu un driver problematic.

Driverul care a provocat blocarea a fost adaptorul AMD SCSI 9.3.0.221 si a afectat in cea mai mare parte sistemele cu placi de baza AMD X570.

Pentru a evita alte probleme, diver-ul a fost eliminat de atunci.

In momentul in care driverul a fost lansat in programul Windows Insider, utilizatorii au raportat ca cauzeaza probleme de boot.

Dupa ce a investigat cauza, un reprezentant Microsoft a declarat ca driverul era presupus doar pentru sistemele selectate care ruleaza versiunile Windows 10 2004 si 20H2.

Cu toate acestea, a ajuns sa fie instalata pe sisteme incompatibile, deoarece folosea un „ID hardware extrem de generic”, plasandu-l in „locul gresit”.

Cei care au raportat blocari dupa instalarea actualizarii au fost surprinsi de codul de eroare BSOD „INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE”, care are ca rezultat o bucla de repornire a sistemului.

Dupa cateva reporniri ale sistemului, unii utilizatori au afirmat ca Windows se repara prin relansarea ultimelor actualizari pe care le-a facut. Altii sustin ca a trebuit sa repare manual sistemul.

Daca Windows Update a gasit deja driverul si nu l-ati instalat inca, va sfatuim sa il evitati daca utilizati un sistem AMD.

In cazul in care l-ati descarcat deja si inca nu ati repornit sistemul, puteti reveni la instalare.

Pentru aceasta, deschideti Device Manager, accesati Storage Controllers, deschideti fila Driver si faceti clic pe butonul de revenire pentru a-l dezinstala.

Cel mai rau scenariu ar fi daca va confruntati deja cu bucla de repornire.

In aceasta situatie, puteti accesa meniul Windows Boot Options si puteti incerca sa efectuati o „Reparatie de pornire” sau o „Restaurare sistem” pentru a remedia problema.

 (183)    (0)

Urmariti-ne pe Facebook