Microsoft renunta la Windows 10 in 2025

Microsoft renunta la Windows 10 in 2025

  admin  

 (369)    (0)

  Software

Chiar inainte de a lansa Windows 10 in 2015, un angajat Microsoft a spus ca va fi „ultima versiune de Windows”.

Se pare, totusi, ca definitia Microsoft de „ultim” inseamna sa dureze pana in 2025, moment in care compania nu va mai acorda suport suport pentru sistemul de operare utilizat de 1,3 miliarde de persoane.

Microsoft si-a actualizat pagina de politici Windows 10 Home si Pro privind ciclul de viata, scriind ca „va continua sa accepte cel putin un canal semestrial Windows 10 pana pe 14 octombrie 2025”.

Sub declaratie este confirmata faptul ca Windows 10 Home si Pro vor fi retrase la acea data.

In antet se afirma ca acest lucru este valabil si pentru Windows Pro Education si Pro for Workstation.

Nu se vor mai mai face actualizarile pentru un sistem de operare pe cale de a ramane depasit, desi asa cum am vazut cu Windows 7, multi utilizatori raman fideli acestui sistem de operare, in ciuda riscurilor de securitate, nu ca un antivirus nu ar ptea rezolva foarte bine si super-profesional problema.

Nu exista nicio mentiune a versiunilor Windows 10 Enterprise sau Windows Server in document, ceea ce sugereaza ca aceste versiuni axate pe afaceri vor avea o data de pensionare ulterioara.

Actualizarea este o dovada a faptului ca Microsoft se pregateste sa lanseze Windows 11.

Compania a spus ca va prezenta „una dintre cele mai semnificative actualizari ale Windows din ultimul deceniu” la o data viitoare, renuntand la indicii suplimentare gen „11” dar cu un videoclip de 11 minute cu sunete de pornire Windows incetinite si ora de incepere a difuzarii in direct de la ora 11:00.

Windows 10 are inca cateva actualizari majore inainte de a fi retras, inclusiv Windows 10 21H2 (Sun Valley) care va fi in semestrul doi a acestui an, modernizand sistemul de operare actual cu un nou aspect si caracteristici.

Recomandam ca utilizatorii de Windows 10 sa nu se panicheze. Suntem siguri ca Windows 10 va fi foarte util pana in 2030. Trebuie doar un antivirus si totul va fi foarte bine.

Pentru cei ce vor achizitiona un Windows 10 dupa 2025 vor trebui sa aiba grija sa aiba driverele PC-ului incluse.

Este exact cum se intampla acum cu Windows 7.

Este foarte bun impreuna cu un antivirus, trebuie doar ca PC sa nu fie de ultima generatie.

 (369)    (0)

Urmariti-ne pe Facebook