Taskbar-ul Windows 10 ar putea deveni in curand mai util sau mai enervant

Taskbar-ul Windows 10 ar putea deveni in curand mai util sau mai enervant

  admin  

 (199)    (0)

  Software

Widgetul de stiri (taskbar-ul) care se lanseaza acum poate fi usor dezactivat daca nu il doriti.

Utilizatorii Windows 10 vor beneficia in curand de un widget de stiri si vreme incorporat in bara de activitati, cu noua functie care se va lansa in etape in urmatoarele saptamani.

 

Acestea fiind spuse, daca nu credeti ca va fi un avantaj, widgetul este usor oprit, dar, in orice caz, va trebui sa rulati cel putin actualizarea Windows 10 noiembrie 2019 sau mai bine pentru a o obtine (si actualizare cumulativa lunara si pentru mai 2021).

 

Cum faceti upgrade la Windows 10 gratuit

Cand este activ, widgetul pentru stiri si vreme se va gasi in bara de activitati de langa tava de sistem in mod implicit, afisand vremea curenta pentru zona.

 

Daca faceti clic pe acesta, va aparea un panou cu o detaliere mai detaliata a vremii, combinata cu diverse stiri recente,  despre sport, oferte si conditii de trafic.

Exista o multime de personalizari disponibile aici si, daca doriti sa personalizati continutul prezentat, exista preferinte in care puteti selecta diferite categorii pe care doriti sa le afisati.

Sunteti interesat de jocuri, muzica, carti sau celebritati? De stiri de afaceri sau stiinta? Bifati doar categoriile relevante si widgetul va afisa stiri despre aceste preferinte.

 

Ideea de baza este ca, atunci cand va setati preferintele, puteti accesa rapid acele stiri relevante (si puteti vedea detaliile meteo dintr-o privire asa cum s-a mentionat), fara a fi nevoie sa va aglomereze browserul dvs.

Clic convenabil

Ori de cate ori faceti clic pe ceva din widget pentru a obtine informatia completa, Microsoft observa ca este oferita o „experienta de citire simplificata”, astfel incat totul este conceput in jurul culugerii rapide de stiri sau alte informatii si cu un plus de acces facil.

 

Aceasta pare a fi o idee buna si o completare pe care unii oameni o vor gasi utila - desi, daca credeti ca probabil va aglomera bara de activitati, puteti opri pur si simplu widgetul pentru stiri si vreme, asa cum am mentionat.

Cealalta ingrijorare pe care am vazut-o difuzata in trecut este ca acesta este un alt proces in curs, desigur, cu o influenta asupra resurselor sistemului - dar acestea fiind spuse, aceste observatii au fost facute in timpul testarii, iar versiunea finalizata ar trebui sa fie cu utilizarea redusa de resurse.

Microsoft spune: „stirile si interesele din bara de activitati Windows 10 vor incepe sa fie lansate clientilor in urmatoarele cateva saptamani. Luam o abordare etapizata si masurata, iar disponibilitatea larga va avea loc in urmatoarele luni. ”

 (199)    (0)

Urmariti-ne pe Facebook