Sfaturi de securitate pentru utilizatorii de Windows 7

Sfaturi de securitate pentru utilizatorii de Windows 7

  admin  

 (469)    (0)

  Software

Daca inca folositi Windows 7, aceste sfaturi de securitate va vor proteja PC-ul acum ca asistenta este moarta.

Ar trebui sa faceti upgrade la Windows 10 cat mai curand posibil, dar daca pur si simplu nu puteti sau nu doriti, va vom arata cum sa va ridicati nivelul de securitate Windows 7 pentru a va proteja computerul.

Daca utilizati un laptop sau desktop Microsoft care ruleaza Windows 7, securitatea dvs. este, din pacate, depasita.

Microsoft a incetat oficial asistenta pentru sistemul de operare Windows 7 in ianuarie 2020, ceea ce inseamna ca compania nu mai ofera asistenta tehnica sau actualizari de software dispozitivului dvs. inclusiv actualizari de securitate si patch-uri.

Miscarea a venit ca parte a unui efort planificat de eliminare treptata a software-ului Windows 7 si migrarea utilizatorilor Windows catre Windows 10, versiunea mai recenta a sistemului de operare care va primi toate patch-urile si actualizarile de securitate ale Microsoft.

(Daca sunteti utilizator Windows 8.1, nu trebuie sa va faceti griji inca - asistenta extinsa pentru sistemul de operare respectiv nu se va incheia pana in Ianuarie 2023.)

Pentru a reduce riscul de malware din potentialele defecte si lacune ale software-ului, Microsoft va recomanda fie sa actualizati dispozitivul curent la Windows 10 (puteti face acest lucru gratuit), fie sa cumparati o noua licenta Windows 10.

Dar daca doriti cu adevarat sa rulati Windows 7 din orice motiv, puteti face cateva lucruri pentru a mentine sistemul de operare neacceptat cat mai sigur posibil pana cand faceti upgrade la Windows 10, intr-un fel sau altul.

Pastrati software-ul antivirus actualizat

Windows 7 are unele protectii de securitate incorporate, dar ar trebui sa aveti, de asemenea, un software antivirus care ruleaza pentru a evita atacurile malware si alte probleme - mai ales ca aproape toate victimele atacului masiv de ransomware WannaCry erau utilizatori de Windows 7.

Hackerii vor cauta probabil mai multe ori dupa masinile cu Windows 7, acum ca asistenta Microsoft sa incheiat.

Vestea buna este ca majoritatea furnizorilor majori de antivirus nu inceteaza inca suportul pentru dispozitivele Windows 7, potrivit institutului independent de cercetare a securitatii IT AV-Test.

Acestea includ Symantec-NortonLifeLock, Bitdefender si Trend Micro, pe care CNET le recomanda si pentru antivirusul Windows 10.

Eliminati aplicatiile si fisierele inutile

A scapa de aplicatiile si fisierele vechi sau neutilizate va poate ajuta sa reduceti sansele sa va fie incalcata confidentialitatea.

Pentru a sterge programele, accesati Start> Panou de control> Programe> Programe si caracteristici.

Selectati programele pe care doriti sa le dezinstalati si apasati Dezinstalare.

Exista cateva modalitati de a va uita prin fisiere, dar altceva este sa accesati Start> Computer> Biblioteci.

De acolo, alegeti daca doriti sa treceti prin Documente, Imagini, Muzica sau Videoclipuri si sa stergeti fisierele dupa cum este necesar.

Aplicatii pe lista alba

Pentru a preveni rularea software-ului rau intentionat si a programelor neaprobate pe computerul dvs. Windows 7, puteti pune pe lista alba aplicatiile pe care le considerati sigure, blocand altele (astfel incat aplicatia dvs. bancara sa nu ruleze in timp ce sunteti la o cafenea, de exemplu).

Pentru a aplica pe lista alba, accesati Start> Panou de control> Sistem si securitate.

Sub Paravanul de protectie Windows, faceti clic pe Permiteti un program prin Paravanul de protectie Windows.

Veti vedea o lista a programelor dvs. si puteti bifa o caseta pentru reteaua publica sau privata.

Aceasta va determina ce aplicatii pot rula pe ce tip de retea. Faceti clic pe OK pentru a salva setarile.

Educati-va cu privire la atacurile de phishing si ransomware

Cele mai bune practici de baza in materie de securitate cibernetica va pot ajuta sa va protejati de atacuri.

Evitati intotdeauna sa deschideti e-mailuri, linkuri si atasamente de la persoane pe care nu le cunoasteti si verificati cu atentie adresele de e-mail ale expeditorului pentru a va asigura ca sunt de fapt cei care spun ca sunt.

Daca faceti clic pe un link sau un atasament rau intentionat, puteti infecta computerul cu un virus sau va poate bloca din fisiere pana cand platiti o taxa.

Activarea autentificarii in doua trepte - care adauga un alt nivel de protectie doar pentru o parola - pentru toate conturile dvs. este un alt pas puternic pe care trebuie sa il faceti pentru a preveni accesul unei alte persoane.

 (469)    (0)

Urmariti-ne pe Facebook